Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

dinsdag 10 mei 2011

Tweets Blok 2

klik voor een vergroting
Het tweede blok is helemaal af. Ik vond het erg lastig om een goede kleurencombinatie te vinden bij dit blok. De kleur van het lijfje van de vogels heeft een kleur blauw/groen die een (vind ik) erg mooi effect geeft maar het is lastig om daar groenen bij te vinden die goed passen.

Al met al ben ik weer erg tevreden met het resultaat hoewel ik zie dat het lijfje van de rechter vogel een ietwat trekt. Ik blijf een mierenneukerd. Maar veranderen doe ik het niet. Ik ga er vanuit dat het in het geheel der dingen niet opvalt.

Bij de klokjes horen officieel 3 kleine rondjes elk. Daar ga ik echt ongelooflijk vals mee spelen. Ik ga daar knoopjes onder zetten want de rondjes waren me ├ęcht te klein om te doen. Bovendien werden ze, hoe erg ik m'n best deed niet rond. En vierkante cirkeltjes kunnen niet. Soms moet je je gewonnen geven.

10 opmerkingen:

 1. Prachtig je vogelblok en super die kleuren!
  Weet je hoe ik mijn rondjes maak? Ik gebruik ijzeren ringetjes uit de gereedschapkist van mijn man, hihi! Ik maak een rijgsteek in de rand van de stof en trek het geheel strak rond het ringetjes een beetje stijfselwater erop strijkijzer pssst, afkoelen ringetje eruit, evt voor een bol rondje een klein rondje hobbs erin weer de draadjes een beetje aantrekken de strijkijzer erop psst, klaar en dan een drupje appliquelijm erop en dan de draad en naald! Hoop dat je het zo leuk gaat vinden!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een prachtig blok heb je weer gemaakt ..ik hoop het binnen kort in het echie te bewonderen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi hoor, en wat een slimme oplossing om er knoopjes op te zetten.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Awesome work! I really like the colors your using and beautiful fabric on the birds wings as well, great texture!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig Kathinca en die kleuren! Beeldschoon, ik ben heel nieuwsgierig naar het eindresultaat.
  Groeten van Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat is jouw blok ook mooi geworden! slim de rondjes door knoopjes vervangen, ik heb ze geborduurd! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oooohhhh!!!!!! je speelt vals!!!!!! hihiihihihihi, mag hoor want het zijn ├ęcht wel pietepeuterige rondjes
  En het is je toch weer goed gelukt met de kleuren!!!
  ga zo door ;-)

  BeantwoordenVerwijderen