Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

vrijdag 6 mei 2011

Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten

Klaske van Kitty Quilt is helemaal into sokkenbreien. Hoe verzin je het om uitegerekend met de temperaturen van de laatste tijd te gaan experimenteren met wol en breinaalden.

Ik ben groot fan van gebreide sokken. Mijn beppe en oma hebben menig wollen sok voor me gemaakt. Hebben ook verscheidene pogingen ondernomen om het mij te leren. Hoewel het truien en sjaals en mutsen breien me goed af gaat krijg ik hele foute neigingen als ik meer dan 2 breinaalden in m'n handen houd. En ergens toen ik midden 20 was heb ik sokken leren breien opgegeven. Vorig jaar heb ik het laatste paar dat m'n oma voor me heeft kunnen maken weg moeten doen. Tot op de draad versleten! Er zaten 5 gaten in dus die zijn goed gebruikt.

Toch kon ik het niet laten om Klaske te plagen, op d'r blog én per e-mail. Ze heeft dankbaar gehapt en toen .....werd het stil op sokkengebied en plagerij. Inmiddels heb ik geleerd dat ik dan op m'n hoede moet zijn. Vanmiddag kwam ze even een bakje doen en ze zegt heel lief "ik heb wat voor je". Ik helemaal blij want ik ben net een klein kind als iemand een cadeautje voor me mee brengt. Mevrouw legt een sok op tafel. Een heel kleintje. Die gaat dus aan mijn autosleutels!


Dank je wel!!! Enneh, beetje doorbreien beppe want die grote zien er ook goed uit en lust ik ook wel!

3 opmerkingen:

 1. Ik heb vanavond heerlijk gegeten, dus happen zit er vandaag niet in ;-))
  Fijne avond!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een grote sok heb je gekregen zeg...ze had zeker geen wol meer??? :))))
  nee maar wel leuk!!
  goed weekend ..;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O geweldig wat leuk!
  fijn weekend,
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen