Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

vrijdag 3 juni 2011

Tweets Blok 5

klik voor een vergroting
Dit blok sprak me in eerste instantie niet zo heel erg aan. Het leek net alsof er een stuk "loze ruimte" boven de vogels zat. Maar nu ik het blok af heb en naast de anderen heb gezien werkt het blok wel. Daar gaat het tenslotte om.

De kleuren voor de bloemen vond ik wederom lastig om te kiezen. Ik gebruik veel verschillende kleuren in de vogels waardoor de kleurkeuze voor de bloemen redelijk beperkt wordt. Het werd wel een ietwat gemakkelijker omdat blok 5 de zelfde kleuren zou krijgen als blok 1, blauw, turquoise, aqua. De middelste bloem werd echter nogal saai en had een beetje extra nodig. Het leek net alsof het blok uit 2 stukken bestond, blauwe bloemen en de vogels. Ik was het bloemetjesgedoe van blok 3 nog niet vergeten en heb er van alles bij gehad behalve geel en toch bleef het hmmmm. Terwijl ik iedere keer het "dit-is-het"-effect wil. Uiteindelijk toch geel. Een diepere kleur, minder fel en dat blijkt goed te werken. Ik heb wat met geel blijkbaar. Het geel trekt ook de vogels en bloemen wat naar elkaar toe.

Kom op Erin, beetje doorpunniken aan blok 6 dan kan ik ook weer bezig!

6 opmerkingen:

 1. Another gorgeous block! The blue flower in the center looks alive! Great job.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een geweldig blok weer ...
  heel mooi met dat mooie blauw
  goed weekend:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ook dit blok mag er weer wezen.
  fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, ik hoef niks meer aan de reactie's toe te voegen....
  Fijne dag morgen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je laatste blok is weer héél mooi.
  het blauwe van de vleugels lijkt zo net wat het zijn moet!!!
  Perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schiterende blokken. Ik volg ze eigenlijk al zolang je er mee bezig bent. Kun je me ook vertellen waar je het patroon vandaan hebt want deze staat wel erg hoog op mijn wenslijst.
  Vriendelijke groet en op naar het volgende blok
  Tini
  rveeningen@freeler.nl

  BeantwoordenVerwijderen