Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

vrijdag 29 juli 2011

The Farmer's Wife deel 2

3 Basket
4 Basket Weave

Het gaat niet snel maar het gaat wel. Niet zonder vals spelen natuurlijk. Je kunt overigens op beide foto's klikken voor een vergroting.

Ik heb blok 3 Basket aangepast. Officieel bestaat het stuk waar het handvat zit uit een vierkant met driehoekjes ik heb daar een groot driehoek van gemaakt zodat ik daar eerst het handvat op kon appliqueren en daarna zonder gemier kon vastzetten.

Blok 4 Basket Weave heb ik helemaal verkeerd in elkaar gezet. Dat was nog lachen toen ik erachter kwam. Was natuurlijk toen het al helemaal in elkaar zat en gestreken was. Ik kon de fout eerst niet ontdekken en heb heel lang gekeken wat er eigenlijk niet klopte. Ik vind het prima en laat het zo.

Dat is een leerpuntje van me. Voorheen zou ik het uitgehaald hebben en "goed" in elkaar gezet hebben en als ik het zou laten zitten zou ik me op z'n minst rot ergeren. Nu heb ik zoiets van het blok is op zich goed. De lijnen kloppen, het is recht, er missen geen puntjes af dus het is goed zo. Als er puntjes zouden missen zou ik het wel uithalen want dat kan ik niet uitstaan. Maar ik heb geleerd om zogenaamde "kleine imperfecties" te accepteren en zelfs mooi te vinden want die maken mijn quilt uniek.

Hoezo ik lees en gebruik "wijze woorden en affirmaties"

4 opmerkingen:

 1. dat zijn mooie blokjes, Kathinca. En als je het niet zou zeggen dat het blokje niet klopt, het was mij niet opgevallen.
  succes met de rest.
  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend blokje 4, goed verkeerd zeggen we dan. Geeft een heel eigen "look" aan jouw FWQAL. Ja, het lijkt me echt heel leuk om het samen te doen. Wil je het op vrijdag blijven posten of net als "Angela" op woensdag? Laat het maar weten. Ga jij ook de blokjes in halen of niet?

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is mij niet opgevallen dat het blokje verkeerd is en.... twee erbij!
  Succes met de volgende,
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n blok wat een beetje anders is, maakt het juist meer jouw quilt. Ikzelf heb ook genoeg blokjes veranderd qua kleurindeling etc, allemaal precies dezelfde quilts zou toch saai zijn, ik lees liever zulke berichtjes!
  Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen