Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

zaterdag 23 juli 2011

Farmers Wife QAL

1 Attic Windows
Op het internet is een Flickr groep opgericht met een Quilt A Long van de Farmers Wife. Ongelooflijk wat een variatie en kleur en er zijn bijna 750 leden. Niet iedereen is al bezig maar de meesten hebben wel de intentie. Ik wil al langer een start maken met de Farmers Wife Quilt om precies te zijn al vorig jaar maar toen werd al gauw m'n nek en schouder geblesseerd en ging het naaien op de masjien niet. En ik kan zelf geen rechte stiksteekjes maken ook niet met hulplijntjes en veul spelden, dus met de hand was geen optie. Dan maar geen blokken-naaimasjien-project.

2 Autumn Tints
Wat is er nu veranderd? Inmiddels zijn nek en schouders al een tijdje hersteld maar men heeft 14 dagen geleden  m'n linkerpols om zeep weten helpen door er een infuus in te schuiven en niet vast te zetten. Met als gevolg een doof gevoel in m'n pols. Zulks komt niet vaak voor maar ik heb wel vaker van die maffe dingen.  Handapplique is dus lastig en zo heb ik een perfect excuus om met de Quilt A Long mee te gaan doen en dus te starten met de Farmers Wife. Twee blokjes per week moet haalbaar zijn. Blokje 1 en 2 zijn inmiddels klaar.

Het applique gaat in iets minder snel tempo door totdat m'n pols hersteld is. Nou ja, het blokjes maken gaat ook niet in een razend tempo.

5 opmerkingen:

 1. Wat een pech van je pols, maar gelukkig pak je het positief op door met een nieuwe quilt te beginnen. "Ieder nadeel hep se voordeel.", zoals Johan Cruyff zegt.
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou je twee blokjes zijn prachtig geworden Kathinca...mooie stofjes!!en je pols zal zeker pijnlijk zijn..laat hem maar goed genezen.....bedankt voor je eactie op mijn blog en de hexagonnetjes zijn maar klein hoor 1 inch...dus zo groot worden de bloemen niet..1 rand om de middenbloem is te weinig...maar ik vind dat paars niks...nou succes met je nieuwe quilt en sterkte met je pols...groetjes Francien....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat zijn mooie blokjes, kathinca.
  Jammer dat je geblesseerd bent. het is altijd balen als je iets wilt den en je lichaam kan dat even niet bij benen. maar gelukkig heb je er wat op gevonden.een project wat wel lukt.
  veel plezier met de "boeren vrouw".
  en beterschap met je pols.
  groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je bij me kwam kijken, en ik zit nu mijn ogen uit te kijken bij jouw appliquatieblokken, wat mooi! Vette pech van je pols, hoop dat het leed snel geleden is en je weer als een speer verder kan gaan.ben blij dat ik niet de enige ben met een slagveld van een naaikamer.

  BeantwoordenVerwijderen