Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

donderdag 4 augustus 2011

Home Sweet Home blok 5

58 Berry Street (klik voor vergroting)

Bij dit blok kreeg ik al kortsluiting in m'n hoofd als ik er alleen maar aan dácht! Groot was dan ook de verbazing toen ik "zomaar ineens" de juiste stoffen bij elkaar pakte en het blok er precies zo uit kwam te zien als dat ik wilde.

De hele ietepietepeuterige blaadjes appliqueren bleek best mee te vallen en ook het piecen van de blokjes boven en onder ging prima. Eerlijkheid gebiedt me wel toe te geven dat die 1 inch vierkantjes en driehoekjes wel het minimale formaat is dat ik nog prettig vind werken. En er moet nog een blokje uitgehaald worden van de bloemetjes want er is een heel klein puntje af gegaan bij het aan elkaar zetten van de blokjes.

De besjes moeten er nog aan maar ook hier wordt heftig mee vals gespeeld. Aan cirkeltjes van een krappe 0,75 cm waag ik me niet. Vriendinnetje Annemarieke is met die formaten veel beter dan ik en zij gaat knoopjes van Fimo-klei maken voor me. Ze weet alleen nog niet dat ik ook de besjes van blok 1 wil vervangen door Fimo-knoopjes en de besjes van blok 6 ook.

Op naar de laatste 4 blokken !

6 opmerkingen:

 1. Het middelste huis, hihi ja smokkelen maar bessen zijn best erg leuk om te maken!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is geen smokkelen hoor, dat is je eigen draai aan een quilt maken, zodat er ook een idee van jezelf in het quilt komt...daar zijn veel leuke engelse termen voor... maar "verpersoonlijken" is ook een mooie ;)
  veel plezier met het maken van deze mooie blokken. het wordt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niks mis mee met dit blok! Maar dat smokkelen van jou kan geen kant op! ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dieser Häuserblock sieht sehr schön aus!
  LG
  KATRIN W.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jouw blokken zijn allemaal zo mooi, K! Gefeliciteerd, deze quilt wordt prachtig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beautiful block! I'd use buttons as well if they were that small!

  BeantwoordenVerwijderen