Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

zaterdag 16 juli 2011

Miss Kelly aka Tweets Midden Blok

De Tweets blokken zijn op zich al prachtig en vormen samen een mooi formaat wandkleed maar ik ga toch het middenblok maken. Het middenblok is de slagroom op de taart, het piece de resistence.  Hiermee ontstaat een probleem op zich want welke kleuren moet ik nu voor de vogels gebruiken??!!

Ik heb namelijk 4 kleurencombinaties voor de individuele blokken en die zou ik graag doorvoeren in het middenblok. De kleuren en dus stofjes voor de bloemen volgen dan vanzelf. Dus HELLUPPP!!! Ik kan niet kiezen!!! Ik zet daarom hieronder de verschillende blokken met de combinaties. Als je op het blok + nummer klikt kom je op de post met het genoemde blok terecht. Help je me kiezen door te reageren met jouw favoriete combinatie?


Blok 1: licht paars met roze staart
Blok 2: turquoise met oranje staart
Blok 3: donker paars met roze staart
Blok 4: blauw met oranje staart

De foto hierboven is het origineel van Erin Russek. Zij was zo vriendelijk om me de foto te sturen toen ik haar een e-mail stuurde met de vraag of ze er bezwaar tegen had als ik een foto van haar originele Miss Kelly (de officiele naam van het middenblok van Tweets) zou plaatsen. Alle blokpatronen zijn overigens nog te downloaden. Het middenblok is te koop en wordt opgestuurd.

Het wordt een joekel maar wel héééél mooi!

5 opmerkingen:

 1. Weet je wat ik zou doen.... omdat dit het middenblok is..... al de vorige kleurtjes van de vogels, in deze vogels gebruiken, daarbij ook bedenken dat ook de vogels die nog moeten komen hierin voorkomen.
  Dan wordt het eindresultaat.... bijvoorbaat al..... een geheel!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja, is misschien wel een leuk idee om kleurtjes in de vogeltjes terug te brengen ....
  mooi midden blok gaat het worden weet ik nu al ...;)))
  Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moeilijk Thinka, zelf vind ik blok1 en 5 erg mooi en sterk van kleur. Kun je niet eerst de rest maken en neerleggen en dan een kleurplaat maken van het midden?? Sterkte, maar hij wordt hoe dan ook prachtig! Het is niet mijn ding maar ik vind em geweldig mooi en bewonder je geduld met al dat appliceren. Hartelijke groeten van Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thinka wat heb je een leuk weblog, ik heb genoten van je verhaaltjes.En je mooie werkjes, leuk he die Tweets. Heb ze zelf ook opgeslagen om ooit te gaan maken.
  Als je nou steeds je vingers brandt met het strijken van de applicaties, gebruik dan eens een pincet, werkt bij mij prima!
  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen