Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

maandag 3 oktober 2011

Stoute Schoenen met Bravoure

Herfstige Sterren

Ik heb een quiltfoto ingezonden naar de Weekly Contest van de Quilting Gallery voor de categorie Fall Spendor. De titel van het quilt is Herfstige sterren. Het is mijn 2de project en het eerste dat ik zelf, met de hand gequilt heb. Hoewel de steken joekels zijn ben ik nog steeds even blij met het quilt als toen ik het maakte.

De stoffen zijn een verhaal op zich. Heb deze zo ongeveer 6 jaar geleden gekocht. Ik had alleen maar het voornemen om ooit eens een quilt te maken. Hoe, wanneer en waar was onbekend. Wist alleen dat het een kaleidoscope moest worden van zo fel mogelijke kleuren. Helaas voor mij was er niet heel veel keus in felle kleuren en waren de meeste stoffen erg traditioneel. Maar met een beetje hulp en doorzettingsvermogen heb ik deze mix van traditionele stofjes en batikjes bij elkaar gezocht.

Ik weet nog dat er een mevrouw de winkel binnen kwam die mij, nadat ze een blik op de stofjes had geworpen, vroeg of ik die stofjes had uitgezocht. Ja, dat heb ik, wat vind u ervan? Nou eh, ze zijn wel eh, fel. Gaan ze allemaal in één quilt? Dat is wel de bedoeling ja. Oh. Ze trok wit weg en even dacht ik dat ze er in zou blijven of minimaal zou overgeven over mijn stofjes. Toen ze weer kon ademhalen heeft ze rechtsomkeerd gemaakt. Ik voelde me zo schuldig tegenover de verkoopster. Maar gelukkig was ze een vaste klant. Toen ik afrekende kwam ze weer terug. Het is maar goed dat het quilt niet bij haar in de woonkamer hoeft te hangen. En misschien zou ze het eindresultaat best mooi vinden. Het klinkt misschien gek maar ik zou helemaal niks aan dit quilt veranderen als ik het overnieuw zou moeten doen.

Nu maar hopen dat er tenminste één stem op komt anders is het ook zo genant. Stemmen kan van vrijdag tot en met zondag. Je hoeft alleen maar op de onderstaande link te klikken en naar beneden te scrollen tot je bij mijn inzending komt. Het quilt heet Herfstige Sterren. Alvast hartelijk dank!

7 opmerkingen:

 1. Klopt t dat er vrijdagochtend pas gestemd kan worden? of lees ik het nu verkeerd? Lees graag van je, juud

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De quilt vind ik prachtig, de kleuren schitterend. Met een beetje lef krijg je de mooiste quilts!
  Ik heb geprobeerd te stemmen maar zag niet waar dat moest, je quilt stond er nog niet op.
  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor jullie reaktie! Stemmen kan inderdaad nog niet. Pas vrijdag tot en met zondag. Erg spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zal vrijdag op de de site kijken. En meer dan één stem moet vast lukken toch met zo'n leuke quilt?!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gestemd! :)
  Wat een prachtige quilt, K!
  en je Tweets blok is bijzonder mooi, wow..
  Ik hoop dat je snel weer fotos kunt uploaden,
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Via een omwegje kwam ik op jouw blog, maar ik heb begrepen dat ik al niet meer kon stemmen, anders had ik het gedaan!

  Ik vind 'm super leuk!

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen