Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

vrijdag 21 oktober 2011

Twiedel Tweet

Er gebeurd hier niet veel en ben nog steeds niet los vertrouwd met rolmessen en linialen maar potlood en een klein stofschaartje kan weinig kwaad. Daarmee loop ik niet de kans dat ik vingers afsnijd om maar een dwarsstraat te noemen. Ik ben begonnen met het voorbereiden van de blokken 9 en 10 van Tweets en het middenblok Miss Kelly. Het is niet m'n favoriete karweitje maar het moet toch gebeuren. De malletjes getekend op no melt mylar was zo gebeurd.

Er moeten nog een paar blaadjes op stof getekend worden daarna kan ik de cirkeltjes en de bloemblaadjes van sommige bloemen rijgen. De hoeveelheid strijkwerk van 3 blokken is in mijn ogen enorm. Daar ben ik wel een paar avonden zoet mee.

Tenminste, als het strijkijzer dat ik voor dit werk gebruik het nog doet. Heb de zool gisteren schoongemaakt en daarbij een ongelukje met water gehad. 


5 opmerkingen:

 1. Zozo, nu ook al niet vertrouwd met het strijkijzer? Komt het wel goed daar bij jou;-))?
  Suces met je strijkwerkje...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Girl, you need to give needle turn a try. If you need a tutorial, let me know and I can make one! Lots less prep work! Hang in there, these blocks are going to look great!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeps, wat veel kleine stukjes. Jij hoeft je niet te vervelen dit weekend. Veel plezier ermee.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een strijkijzer hoor je geloof ik ook niet schoon te maken met water!
  Je hebt inderdaad veel te strijken, mochten de kleine stukjes je gaan vervelen {alsof dat er in zit, je weet het nooit natuurlijk} dan heb ik nog wel wat grote stukken voor je liggen. {plus een strijkijzer wat het doet echt waar}
  Is het eigenlijk nog wel verantwoord dat je strijkt {wat dan ook} voordat je ook een paar vingers mee strijkt! Ziet er zo wel heel belovend uit.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw wat een kleine stukjes zeg maar waarom strijkje ze eerst? moet je ze op de achterstof strijken ? ik begrijp het niet het kwartje wil niet vallen !

  christine

  BeantwoordenVerwijderen