Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

vrijdag 18 november 2011

Farmers Wife QAL deel 14

Nog lichtelijk gefrustreerd door de worsteling (dank je Sylvia voor het aandragen van dit mooie woord) met de blokjes van vorige week, begon ik met frisse tegenzin aan de blokjes voor deze week. Heb overwogen om alleen maar blokjes te maken die gemakkelijk zijn en weinig stukjes hebben maar dan kom ik mezelf later tegen.

De opbrengst is deze week 5 blokjes ondanks dat er lastige exemplaren tussen zaten. Wederom was het tornmesje het meest gebruikte hulpmiddel. Heb een overwinning behaald door voor het eerst een y-zoom/naad te maken. Tot nu toe heb ik deze in mijn nog korte quiltcarriere succesvol weten te ontlopen maar nu moest ik er toch aan geloven. Je maakt alle blokken of je maakt ze niet. Had natuurlijk kunnen smokkelen maar ik ben niet vies van een uitdaging dus ik ging aan de bak. Heb tig keer uitgehaald en zie nog steeds ruimte voor verbetering maar het valt in de categorie "goed genoeg" dus ik laat blokje 37 voorlopig zo. Blokje 36 was lastig door de vele kleine stukjes van een inch, hetzelfde geldt voor blokje 38. Nummer 39 en 41 leverden geen problemen op. Ik vind het groen/oranje stofje van blokje 41 zo mooi. Het is dat ik maar kleine stukjes van ieder stofje heb anders kwam die er heel veel in.

Ik word erg blij van de groeiende stapel.

74-5= nog 69 te gaan. 

36 Flower Garden Path
37 Flower Pot
38 Four Winds
39 Friendship
41 Friendship Star

5 opmerkingen:

 1. mooie blokken weer ....:) bezig bijtje:)

  groetjesssssssss

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat ziet er prima uit! Ik doe het je niet na.
  succes met de volgende blokjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie blokken heb je gemaakt, je bent al over de helft ! ! !

  Fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Y form gaat je toch goed genoeg af want het blokje ziet er heel mooi uit. Zo zie je maar je kan meer dan je denkt. Het zijn alle vijf kleine quiltje op zich zelf en erg mooi.
  Op naar de volgende.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie blokjes ik ga even verder kijken op je blog, succes.

  BeantwoordenVerwijderen