Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

woensdag 2 november 2011

Grote Stappen Snel Thuis


Foto is toegestuurd door Fabricworm
Een tijdje geleden heb ik een half yard bundle van de Heirloom collectie van Joel Dewberry aangeschaft in de Ruby kleuren. Toen ik de stofjes bij Fabricworm zag was ik gelijk verkocht. Heb het ook gelijk gekocht daar.

Het was liefde op het eerste gezicht. Die Ruby collectie móest ik gewoon hebben. Vol ongeduld gewacht en dan ... uitpakken maar. Waar meestal de reaktie is van "oooooh wat mooooi!" was de reaktie nu "oh". De prints waren groot. Veel groter dan ik had verwacht. De kleuren waren ook iets anders dan ik had verwacht. Wat ik ermee van plan was zou niet uit de verf komen dus wat nu? Terug sturen was geen optie want ondanks dat de stoffen niet helemaal aan mijn verwachtingen voldeden vond ik ze práchtig en helemaal mij.  In de kast en regelmatig tevoorschijn halen tot ik weet wat ik er mee wil doen was de conclusie.

Vandaag heb ik ze uit de kast gehaald en ben gaan snijden. Ik ben ontzettend chagrijnig en ik wil spelen met messen en stofjes. No Touch - No Talk - No Eyecontact werkt dan het beste want om de woorden van mijn lief te gebruiken, ben ik een vals kreng als ik chagrijnig ben. Voor degene die dit onbekend voorkomt, deze aanpak wordt gebruikt door Cesar Milan alias the dogwhisperer, bij de honden die hij traint / rehabiliteert. Een aanraking, woord of zelfs alleen maar oogcontact is voor mij in zo'n bui voldoende voor een sneer of snertopmerking.  Ik ga dus verder met stofjes snijden en sluit me tot ik uitgespeeld ben op in de hobbykamer. Er is niks wat me zo op kan vrolijken dan spelen met stofjes, nou ja, misschien eten en veul chocola.

De naam van dit quilt wordt "Grote Stappen Snel Thuis".

6 opmerkingen:

 1. Ik ga me even niet aan No talk houden en gewoon zeggen dat ik denk dat het heel mooi wordt!
  Geniet van je stofjes, ik merk ook dat ik daar een soort veerkracht uit haal (vreemd genoeg krijgen die lapjes het vaak voor mekaar om me weer vrolijk te krijgen), blijkbaar jij ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet er lekker van. Ben zeer beniewd naar het resultaat. (Kijk uit voor je vingers he)
  Groetjes,
  Marga*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mag ik wel een reactie plaatsen, of krijg ik dan ook een snauw? Grapje hoor.
  Zonder gekheid, jammer dat de stoffen niet waren wat je verwachtte. Dat is natuurlijk het risico met via internet kopen. Zo heel af en toe heb ik het ook gehad.
  Groeten,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En.....Ben je uitgespeeld in de hobbykamer? Of moet B. nog steeds dekking zoeken;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He Lieverd, doe je wel voorzichtig met al die boosheid en dan je mes erbij...
  Groetjes van Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heb je wel je vingers geteld voor het snijden?;)
  geniet lekker van je lappen stof. dat is beter dan chagrijnig zijn (al is het soms ook wel eens even lekker, haha)
  fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen