Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

donderdag 26 mei 2011

Tweets Blok 1

klik voor een vergroting
Ik lig bijna op schema met de bom zoals dat heet. Blok 1 is af. Geen bijzonderheden behalve dat ik het heel lastig vond de hoekjes in de grote bloem rafelvrij te krijgen. Wat dus ook niet helemaal gelukt is. Bij de volgende bloem van die soort ga ik de bloem verdelen in blaadjes in plaats van in 1 stuk te knippen.

En dan moet het blok gefotografeerd worden. Wat altijd een hele onderneming is. Ik ben maar 1,60 m en heb vaak krukjes nodig om dingen te pakken én om werkjes een beetje fatsoenlijk op de foto te zetten. Tweede hulpmiddel bij het fotograferen is mijn lief. Hij zorgt dat ik fatsoenlijk op het krukje kan klimmen want ik ben nogal wiebelig op m'n benen met klimmen. Tevens zorgt hij ervoor dat ik fatsoenlijke foto's kan maken door het blok te schuiven en/of de tafel met wieletjes te schuiven. Zodat er bij de foto die uiteindelijk geplaatst wordt geen schaduwen te zien zijn of teentjes.

De foto is genomen met flits en is een ietwat overbelicht. De kleuren komen redelijk overeen met de werkelijkheid hoewel ... in het echt zijn ze wat dieper.


dinsdag 10 mei 2011

Tweets Blok 2

klik voor een vergroting
Het tweede blok is helemaal af. Ik vond het erg lastig om een goede kleurencombinatie te vinden bij dit blok. De kleur van het lijfje van de vogels heeft een kleur blauw/groen die een (vind ik) erg mooi effect geeft maar het is lastig om daar groenen bij te vinden die goed passen.

Al met al ben ik weer erg tevreden met het resultaat hoewel ik zie dat het lijfje van de rechter vogel een ietwat trekt. Ik blijf een mierenneukerd. Maar veranderen doe ik het niet. Ik ga er vanuit dat het in het geheel der dingen niet opvalt.

Bij de klokjes horen officieel 3 kleine rondjes elk. Daar ga ik echt ongelooflijk vals mee spelen. Ik ga daar knoopjes onder zetten want de rondjes waren me écht te klein om te doen. Bovendien werden ze, hoe erg ik m'n best deed niet rond. En vierkante cirkeltjes kunnen niet. Soms moet je je gewonnen geven.

vrijdag 6 mei 2011

Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten

Klaske van Kitty Quilt is helemaal into sokkenbreien. Hoe verzin je het om uitegerekend met de temperaturen van de laatste tijd te gaan experimenteren met wol en breinaalden.

Ik ben groot fan van gebreide sokken. Mijn beppe en oma hebben menig wollen sok voor me gemaakt. Hebben ook verscheidene pogingen ondernomen om het mij te leren. Hoewel het truien en sjaals en mutsen breien me goed af gaat krijg ik hele foute neigingen als ik meer dan 2 breinaalden in m'n handen houd. En ergens toen ik midden 20 was heb ik sokken leren breien opgegeven. Vorig jaar heb ik het laatste paar dat m'n oma voor me heeft kunnen maken weg moeten doen. Tot op de draad versleten! Er zaten 5 gaten in dus die zijn goed gebruikt.

Toch kon ik het niet laten om Klaske te plagen, op d'r blog én per e-mail. Ze heeft dankbaar gehapt en toen .....werd het stil op sokkengebied en plagerij. Inmiddels heb ik geleerd dat ik dan op m'n hoede moet zijn. Vanmiddag kwam ze even een bakje doen en ze zegt heel lief "ik heb wat voor je". Ik helemaal blij want ik ben net een klein kind als iemand een cadeautje voor me mee brengt. Mevrouw legt een sok op tafel. Een heel kleintje. Die gaat dus aan mijn autosleutels!


Dank je wel!!! Enneh, beetje doorbreien beppe want die grote zien er ook goed uit en lust ik ook wel!