Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

donderdag 19 april 2012

Papegaaien

Joehoe ik ben weer tuihuis!!! Het probleem waarmee ik het ziekenhuis ben ingegaan is  opgelost maar daarvoor heb ik het een en ander helemaal gratis en voor niets in de plaats gekregen.

Tig beurse plekken in een heel scala aan de kleuren geel, paars, groen en blauw. Aderontstekingen in armen en benen. Twee steunkousen om m'n benen te ondersteunen met het wegwerken van het vocht en de ontstekingen. Het resultaat van iets van 30 keer prikken en 20 versleten infusen in 10 dagen (het kan vaker maar zeker niet minder). Een stijve nek en een beurse schouder met een pijnlijke borst van het betere beitelwerk om het nieuwe PAC erin te zetten. De andere kant van m'n nek is stijf van een mislukte catheterisatie. Een pijnlijke lies van de tigste catheterisatie in m'n lies (ben de tel kwijt geraakt in de loop der jaren). Met als kers op de taart  ook nog een bijna-dood-ervaring.

Als je me nu ziet bewegen lach je je helemaal suf. Een willekeurig bejaardje met krakkemikkige heupen en een rollator loopt me er helemaal uit. Als ik op de bank zit en ervan af wil moet ik me eerst omdraaien en op handen en voeten achteruit met m'n derriére in de lucht. Zie je het voor je? Uit bed komen is ook zo leuk. M'n lief heeft een papegaai geleend bij de thuiszorgwinkel en in combinatie met de luxe van een bed met hoofdeind dat helemaal omhoog kan hoef ik niet als een worst uit bed gerold te worden. En wat ben ik blij dat we gelijk hier verhoogde wc-potten hebben laten plaatsen toen we gingen verhuizen anders zou ik continu letterlijk van de pot gerukt moeten worden.

Dit was me de opname wel. Geloof me wanneer ik zeg dat je beter een heuls slechte film kunt kijken want dit is echt helemaal niks. M'n beurse lijf geneest wel, no problem, daar heb ik alleen maar wat tijd voor nodig en dat is er zat. Maar dat bijna-dood terwijl ik net naar anaesthesie was gereden voor het zoveelste naaldje en geduldig lag te wachten tot er een anaesthesist beschikbaar was,  is iets waar ik nog wel een tijdje last van blijf houden tussen de oren. Anaesthesie is voor mij het episch centrum der naaldjes en dat het daar nota bene bijna mis gaat omdat beide infuzen sneuvelen is iets waar mij de rillingen van over m'n rug vliegen. Weten dat je leven al 10 jaar aan een infuusdraadje hangt is heel andere koek dan voelen dat je lijf ermee ophoudt. Daarna voelen dat je lijf weer aan de praat gaat nadat de Flolantoevoer hersteld is, is ronduit bizar. BRRRR.

Maarrrr ik heb ook wat nieuws meegenomen. Flolan die niet gekoeld hoeft te worden. Geen geleur meer met koelboxen en coldpacks. Geen gezoek en gevraag meer naar ruimte in een vriezer wanneer je ergens heen gaat. "Gewoon" koelboxje mee met cassette en coldpacks, cassette aanhangen, gaan met die banaan!  En thuis? Geen gezeur meer met me beroerd voelen omdat ik niet goed gekoeld heb. Geen koude handen meer van het gegraai in de vriezer. Maar 2x per week de apotheek over de vloer. Geen standaard-ranzige-toestanden-op-maandag meer. Wanneer we een paar dagen of langer weg gaan kan ik voor 5 dagen achtereen cassettes maken in plaats van iedere 48 uur. Het tasje is ook gelijk een stuk lichter en ik kan er eindelijk een charmant tasje voor maken wat een beetje handig is. Ik zit te denken aan eentje waar ik batterijen en mobieltje bij kan stoppen.

Op de stelling "joepie muts is beter???!!!" zeg ik volmondig Beter???? Zeker Weten!!!


14 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat je weer thuis bent, Sorry, dat ik niet langs ben geweest maar de griep bacillen vliegen hier weelderig in de ronde, dacht niet dat je daar ook nog op zat te wachten. Lekker dat je nou meer vrijheid en minder koude handen krijgt. Nu opknappen heen en je kan er weer voor een poos tegenaan?

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met verbijstering heb ik je relaas gelezen.
  Met het diepste respect wens ik je alle goeds!
  Hartelijke groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw ik vind het nog steeds een heftig verhaal hoor de rillingen griezelen over mijn rug En ondaks alle narigheid vind ik dat je toch nog een heel positieve toon aan je bericht weet mee te geven Niks anders dan veel respect heb ik voor je. Ik wens je een spoedig herstel van alle beurse plekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een akelig verhaal. Ik hoop dat je thuis weer snel opknapt. En weer kunt gaan quilten.
  Groetjes,
  Marian
  P.S. je hebt van mij een award gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je bent echt een topperrrrrrrr hoor.
  Dikke knufffff

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gelukkig je bent er weer.
  de
  award krijg je ook van mij goed weekend Ineke D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. goed te lezen dat je weer terug bent.
  Je hebt wel weer het nodige meegemaakt zo te lezen.Maar gelukkig je bent weer beter, iig zo goed dat je weer naar huis mocht.
  doe maar rustig aan en geniet weer van het thuis zijn.
  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heftige ervaringen heb jij opgedaan in het ziekenhuis, dat is niet mis. Ik verbaas me over je luchtige toon, maar ik denk dat dat misschien ook wel de enige manier is om er mee om te gaan en er de moed in te houden! Ik wens je heel veel sterkte en vooral beterschap Kathinca! Blijf zo optimitsch hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heftig allemaal, je bent een kanjer dat je dit allemaal mee maakt!
  Wens je het allerbeste, fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Meid, wat een ervaringen! Wat een angstige momenten heb je beleefd. Gelukkig ben je weer thuis! Hopelijk knap je snel écht goed op. Wat je beschrijft over medicijnen mee nemen, zou je de lust om weg te gaan bederven. Terwijl het voor jou eenvoudiger is geworden. Gelukkig zie jij heel goed elk positief puntje. Je bent een dapper mens.
  Beterschap en sterkte.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. tjonge tjonge, wat een verhaal!!
  ben blij dat je er weer bent, lees het wat laat omdat ik zelf een daggie mét had gister!!
  en nu opknappen, afkicken, verwerken en genieten van je eigenste bedje!!
  met een bontgekleurde ...;)...vogel als versiering!
  kan het schelen, als je er maar profijt van hebt!!
  en positief dat je ondanks de ellende en bijna dood (jammer,is net een programma over geweest...grijns) volmondig 'zeker weten' zegt over je opknapbeurt.
  fijn weekend, groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Sounds like an awful horror story. I pray your on the mend and will hear from you soon. Hang tough girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. He lieverd, fijn dat je er weer bent!
  Knuffel van Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijn dat je weer thuis bent, wat maak jij veel heftige dingen mee, goed dat je het zo kan verwoorden en ermee kan omgaan, heb grote respect voor je!
  Zo te lezen ben je een heel positief ingestelde quiltster, harststikke goed!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen