Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

zondag 29 januari 2012

Aksie in de Taksie

Na een flink aantal weken weinig tot niets quilterigs doen is het tijd voor flink wat "aksie in de taksie".

Op de snijmat ligt de stof voor de sashings van de Farmers Wife Quilt klaar om gesneden te worden. Heb nu zo'n bult blokken dat ik de weg een beetje kwijt raak. De bult is niet gegroeit sinds de vorige update maar het voelt als "veel". Ik ga denk ik m'n strategie voor zover je daarvan kunt spreken een beetje aanpassen. Blokken aan elkaar zetten per rij lijkt me een strak plan want het is nu zo'n gezoek en lastig opbergen. Vrijdag wordt de wekelijkse update in ere hersteld.

En nu ga ik de strijkplank verkassen naar de woonkamer zodat ik onder een zoetsappige film de onderdelen van het laatste blok van de Tweets kan strijken en stijven. Als die vogels een plantje waren geweest dan hadden ze wortel geschoten zo lang ligt het al te wachten op verwerking.

Hop Hop met het luie vel !

woensdag 25 januari 2012

Home Sweet Home Halve Finale

klik voor een vergroting
TADAAAAA hij is af !!! Oh wat voelt dat lekker zeg! Het was nog even doorzetten met de gansjes maar die zaten zo aan elkaar. En hoe scheef die blokken ook aan elkaar zitten naar mijn gevoel, die rand zit als gegoten. Dus dat scheef zal ook wel meevallen, heb het ook niet nagemeten. Niks uithalen, ook al heb ik de zijkanten verkeerd om gezet. In plaats van dat de gansjes doorlopen gaan de puntjes naar elkaar toe. Soit. Ik vind het mooi en goed zo. Hij ligt opgevouwen in de kast. Volgende week mag hij er weer uit, dan ga ik eens met frisse blik bekijken hoe ik het doorpitwerk gedaan wil hebben.

Zoals een paar mensen al dachten, geen geschulpte rand voor moi. Dat wist ik gelijk al. Hoe mooi ik het bij bestaande Home Sweet Home quilts en andere quilts vind staan, dat is niks voor mij. Ik kon me er ook niet toe zetten. De grens wat ik psychisch kon tolereren met deze quilt was daarmee bereikt. En deze gansjes vind ik een heel mooi alternatief. Alle stofjes die ik gebruikt heb voor de daken zitten erin.

De finale komt wanneer hij doorgepit en wel hier aan de muur hangt over een paar maanden. Ondanks dat dit quilt niet mijn ding was qua ontwerp en stofjes heb ik er veel van geleerd. Ben een aantal keren ook flink door dit quilt (hoe verzin je het!) met mezelf geconfronteerd.

Les nummer 1) Ik kan met stofjes werken die niet mijn natuurlijke voorkeur hebben, waarvan ik sommige gewoon ronduit lelijk vind en hier een mooi quilt van maken.

Les nummer 2) Ik kan een quilt maken van een ontwerp wat ik eigenlijk niet mooi vind puur om een techniek en/of vaardigheid aan te leren.

Les nummer 3) Ik wist dat ik graag (letterlijk) de touwtjes in handen heb, (misschien) zelfs een controlfreak ben, maar ik wist niet dat ik me door een quilt zo verschrikkelijk in m'n kont kan laten bijten om hem af te maken. Misschien is dat juist omdat het soms een kwestie was van flink doorbijten en ik me niet wilde laten kennen.

Deze week eventjes naar de bouwmarkt om een ophangsysteem te kopen zodat m'n lief tijd genoeg heeft om die op te hangen voordat Home Sweet Home doorgepit is. 

HIJ IS AF!!!!!  
(nu ga ik een rondedansje maken ok?)

maandag 23 januari 2012

Home Sweet Home kwartfinale

EIN-DE-LIJK heb ik alle 9 blokken van de Home Sweet Home aan elkaar zitten. Ik heb nog nooit zo geworsteld om een aantal blokken aan elkaar te zetten. En ook in andere opzichten breekt dit quilt ettelijke records. Namelijk die van stoom-uit-m'n-oren, vliegles, stilliggen-en-niks-aan-doen, moppers en brommers en hij was bijna een UFO geworden.

Hemel wat een wegtrekkers heb ik gehad om ze een beetje leuk in elkaar te krijgen. Ik had de blokken secuur afgetekend op het juiste formaat, ruim de naad geknipt en tóch werd het een worstelpartij die ik never-nooit-niet wens te herhalen. Zonder de aanmoedigingen van dezen en genen zou hij zeker een UFO geworden zijn. Eerst had hij 4 weken onaangeraakt op de hobbykamer gelegen en toen begon hij dusdanig in m'n kont te bijten dat ik geen andere keus had dan ermee bezig te gaan. Er kwam namelijk helemaal niks meer uit m'n vingers. Nu ik weer de slag te pakken heb en het lastigste stuk (hoop ik) klaar is, gaat er zeker meer gedaan worden dan er in de afgelopen weken gedaan is.

Ben ik tevreden over hoe het nu in elkaar zit? Nou nee niet helemaal, maar ik doe het ermee. Als ik nu wederom het tornmesje erbij moet halen denk ik dat ik in de bijbehorende wegtrekker blijf en van al dat uit elkaar halen wordt hij niet mooier. Zoals hij nu in elkaar zit vind ik het goed genoeg en de oneffenheden die er nog in zitten kunnen bij het doorpitten weggemoffeld worden. Ben ik tevreden over de kleuren en het applique-werk? Zekers weten! Het is mijn eerste appliqueproject en dan ook nog met stofjes die me niet liggen. Heb er menigmaal een hard hoofd in gehad of het wel een mooi bij elkaar passend geheel zou worden maar nu ik het zo bij elkaar zie ben ik daar dik tevreden over. Ga ik hem ophangen? JAAAAA !!! Er is een heel mooi stuk muur gereserveerd waar hij heel mooi gaat staan.

Nu nog de randen er aan en dan kan hij doorgepit worden.

zondag 1 januari 2012

Tweets Miss Kelly



De nieuwe jaar is nog maar een paar uur op weg en ik heb m'n eerste blunder al gemaakt. Of ik heb m'n eerste leermoment van het jaar gehad. Het is maar net hoe je het bekijkt.

Als je een litermaatje water op je kastje bewaard moet je zorgen dat je het niet omgooit waardoor het in het kastje terecht komt, van alles nat maakt en je dus een groot deel van de eerste dag van het nieuwe jaar bezig bent met puinruimen. Dubbel werk want ik had net de boel opgeruimd zodat ik lekker door kon gaan met projecten die afgewerkt en afgemaakt moeten worden. GRRRRRR muts !

Januari bestaat hier quilttechnisch namelijk uit het aan elkaar zetten van een flink aantal losse eindjes voordat er weer gestart kan worden met nieuwe projecten. Ieder jaar begin ik met een opgeruimde hobbykamer. Projecten die afgewerkt moeten worden bij elkaar en alles voor het grijpen. Eng he? Heb Miss Kelly, het middenblok van Tweets afgemaakt en gelijk gefotografeerd. Dat is het enige project waar ik de afgelopen tijd aan gewerkt heb en dan ook nog mondjesmaat.  De vogel heb ik heel lang over getwijfeld welke kleurencombinatie ik zou kiezen. Ik wilde eigenlijk de donkere paars maar die was te donker. De blauwe en de turquoise vielen weg tegen de vaas dus deze bleef over. Nu alleen nog blok 12 en dan kan ik deze afwerken en is er 1 los eindje klaar om door te pitten.

Een ieder die dit leest (of niet leest) wil ik graag het allerbeste wat mogelijk is wensen voor 2012. En als er net zoveel (niet-quilt-gerelateerde) avonturen bij jullie op de agenda staan als hier dan beloofd het een spannend jaar te worden!

GELUKKIG NIEUWJAAR!!!!