Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

dinsdag 7 mei 2013

Zuurstokdeken

De foto is lichtelijk overbelicht maar geeft een redelijk goede indruk van hoe de kleurtjes in werkelijkheid zijn.

In tegenstelling tot de manier waarop ik normaliter te werk ga met kleur probeer ik nu eens weloverwogen kleurenkeuzes te maken. Het is lastig om niet lukraak te pakken en dan te zien of het leuk staat want ik heb het gevoel een beetje "vast" te zitten in mogelijkheden. Sommige combinaties vind ik niet kunnen in deze bij-elkaar-passende-kleurtjes-deken en die zijn onherroepelijk afgekeurd. Dat waren de kleuren met de minst hoge tandglazuur-van-je-tanden-spring gehalte. Beetje jammer want die kleuren waren ook heel mooi. Maar er moeten nu eenmaal keuzes gemaakt worden als je besluit een zuurstokdeken te maken dan moeten de niet-zuurstokkleurtjes er gewoon uit. De paarsen en rozen komen nog boven rode en roze strepen en dan ga ik verder kijken met de kleuren. De geel die op de foto staat is helaas ook afgekeurd. Hij is werkelijk práchtig maar hij springt er zo uit dat het zelfs mij te gortig is.

Nu op naar de bank en de televee en draadjes afhechten anders komt de andere deken nooit in gebruik. Haken is veel leuker dan draadjes afhechten.

7 opmerkingen:

 1. Heel erg mooi! Kleurtjes zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij wordt erg mooi.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt een vrolijke deken, leuk al die felle kleurtjes. Gaat lekker snel zo te zien.
  Groetjes, Ellie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Kathinca,
  Het is goed om te zien dat je weer creatief bezig bent !
  Geloof het of niet, maar sinds een week of 4 ben ik aan het.....HAKEN !!
  Zal me niets verbazen als ik op dezelfde dag als jij ben begonnen. Anders dan jij moest ik het eerst leren, ik heb nog nooit gehaakt ! Maar ik heb al 16 bloemen, 2 onderzetters en 1 granny square !

  Groetjes, je quilt/haak zus

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat word weer een gezelligerd...daar heb je dubbel plezier aan toch?
  Eerst het maken en dan jarenlange warmte en schoonheid.Wees maar terecht trots op je werk! Groetjes,nanske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk al die kleurtjes!
  Dus breiwol ipv lapjes.

  Groetjes,
  Renee

  BeantwoordenVerwijderen