Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

maandag 16 september 2013

Het Kompas

Het is me al duidelijk dat ik de Love Entwined Quilt leuker vindt dan het quilt mij. Het kompas begon voor mij met wegtrekker nummer 2, 3 en 4. Respectievelijk, het kompas op zich met heuls veuls kleine stukjes die moeten eindigen in punten, de cirkel in het kompas dat rond behoort te zijn en te blijven en de ongelooflijk kleine cirkeltjes die op de cirkel die om het kompas heen zit. Als ik kijk naar de uitgegeven delen zal ik nog vele wegtrekkers krijgen want ik geloof dat er nog meer ielepielepeuterige onderdeeltjes komen. Maar die zie ik dan wel verschijnen. Nu eerst het kompas.
Hier kun je toch niks mee????
Het is de bedoeling dat de Love Entwined wordt gemaakt met lapjes uit de kast, la en opbergdozen oftewel voorraad. Stofjes die jaren geleden of recentelijk zijn gekocht of misgekocht of overgebleven zijn van de Home Sweet Home en de scraps die van de Farmers Wife Quilt zijn afgevallen. Alleen achtergrond wordt gekocht plus eventueel een paar essentiële toevoegingen en dan bedoel ik ook écht een paar. Goed streven dacht ik zo. De beoogde look is robuust en heel erg scrappy, hoe meer verschillende stofjes hoe beter.

het geweldige bruine stofje
Er zit een bruin in de Farmers Wife die ik geweldig vind. Het bruin is diep en het printje op de stof maakt het levendig. Dat wilde ik vanaf het moment dat ik wist dat ik de Love Entwined ging maken in het kompas verwerken. Het eerste stofje was duidelijk nu de rest nog. Ik kwam er niet uit. Omdat ik naar de Ganzerik ging had ik alle stofjes die ik eventueel in de LE wilde verwerken meegenomen. Het is bij mij altijd zo van hoe meer hoe beter, tenminste qua stofjes. Marina erbij gehaald. Zij ook stoeien met de enorme bult stofjes. Conclusie was de mooie bruin eruit. Juist ja en toen liepen we nog steeds vast! *GRIJNS* Uiteindelijk heb ik er een ander bruin stofje bij gepakt uit de winkel en die was perfect. De rest van de stofjes vielen ineens zo op hun plaats. Helemaal blij mee. Alleen heeft Kaatje nu een probleem. De sfeer is veranderd van robuust naar lieflijk. Elegant en lieflijk is nieuw voor me. IK HEB HELEMAAL GEEN LIEFLIJKE STOFJES (behalve die in het kompas zitten) !!!! Laat staan heulse veulse kleine stukjes. Met name roze en rood gaat een probleem worden. HELLUP !!!! *frons*
 Of ik dan nu een nieuw kompas ga maken? Ben je belatafeld! Weet je wel hoe blij ik met dit kompas ben??!! De puntjes zijn scherp, de lijnen recht. De middencirkel zit er zo rond mogelijk op geappliqueerd. Heb me niet durven wagen aan een worstelpartij met rond en naaimasjien want dat zou er vierkant uit komen en rechte stiksteekjes met de hand kan ik op een of andere manier niet produceren. De buitenste cirkel is ook (nog) rond. Oké, toegegeven de puntjes lopen niet door tot de rand van de buitenste kompascirkel. Zo lang het kompas maar gecentreerd op de achtergrond komt en rond blijft én plat ligt kan ik met de niet-tot-de-rand-lopende-puntjes prima leven. De veranderde sfeer is gewoon een extra uitdaging, iets nieuws, iets leuks!

De cirkeltjes van de rand rond het kompas is een ander verhaal. Die stel ik nog éven uit. Terwijl anderen verder gaan met deel 4 gaat moi vrolijk verder met deel 2.11 opmerkingen:

 1. Ziet er erg leuk uit zo. Leuke kleurtjes.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kleuren en wat een uitdaging om die in hele andere kleuren te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha de bruin eruit, goedzo, je weet wat ik van bruin vind?! Ben wel heel erg benieuwd hoe de rest gaat worden. Zal eens kijken of ik nog wat bijpassende rode/roze stofjes voor je heb, en anders heeft Marina vast nog wel wat in haar winkeltje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi kompas, gaat vast goed komen, hihi!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig, wat een mooi kompas heb je gemaakt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind hem heel mooi!!! En ook de kleine rondjes komen vast goed. Succes.
  Groeten Tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Elegant en lieflijk?????????????????????

  * lachuh *

  nee, tis hier nog steeds bagger, jij klimt uit het dal???

  fijn weekend, groetjusss, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou ik vind je kompas geweldig hoor !! Hele leuke stofjes !!

  Ik heb op mijn blog een lijst aan de zijkant met quilters die de LE aan het maken zijn... mag ik jouw naam daar ook bij zetten met je blogadres?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, ik vind jouw kompas super mooi. Kleurcombi is prachtig. Succes verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die is super mooi de L.E kompas op daar de volgende patronen.
  Veel plezier met de applicaties.
  Gr. Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. You're doing great!
  I like the color combinations.
  The dots aren't bad. Once you get going, they'll just multiply!
  Margaret

  BeantwoordenVerwijderen