Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

woensdag 12 november 2014

Scraptastic Tuesday


ontplofte kamer
Ik had bedacht dat ik eens een grondige opruimbeurt in de naaikamer moest houden. De hoeveelheid uitpuilende, opgestapelde opbergboxen en niet dicht kunnende deurtjes liep een beetje uit de hand. Ongemerkt stapelt de zooi zich op. Zoveel bewegingsruimte en opbergruimte is er niet in die kamer. Dozen zijn handig maar ook die nemen ruimte in. De grote opruiming duurt al een tijdje. Concentratieboog van een doperwt en de bewegingssnelheid van een schildpad zijn GEEN goede combinatie.
Diva en Fanta azen op de kleine scraps

Tot mijn verbazing kwam ik een groter aantal opbergboxen met scraps tegen dan ik had verwacht. In alle soorten en maten. Oeps. Dat werd sorteren en strijken. Heul veul strijken want plat neemt minder ruimte in dan op elkaar gepropt.  De scraps zijn gereduceerd naar een paar mandjes die in elkaar gestapeld kunnen worden. Gesorteerd naar stijl (reproduktie / modern / lichte stoffen van creme, wit etc.) en eentje met kleine snippers. Ik kom stofjes tegen waarvan ik was vergeten dat ik ze had en die ik nog even mooi vind als toen ik ze kocht. En stofjes waarvan ik denk ok Kaatje dit nóóit meer doen. Terwijl ik die zogenaamde lelijke stofjes toch ontzettend mooi kan vinden als ze in een quilt verwerkt zijn.
Snoepbasket onder handbereik


Nicky van Mrs Sew and Sow en Leanne van she can quilt hebben een soort van quilt-along cq uitdaging georganiseerd om een deuk te slaan in hun scraps. Deze noemen ze Scraptastic Tuesday compleet met linky party. De blogs van beide dames zijn overigens het bezoeken meer dan waard want ze maken prachtige dingen. Aangezien ik al een paar weken tot aan mijn ellebogen in de scraps zit ga ik aan die uitdaging meedoen en deze opruiming lijkt me een mooi begin. Al dat "harde werk" mag gezien worden toch?

Deze post link ik bij Nicky en Leanne (ondanks dat het geen dinsdag meer is) en daarna ga ik verder met opruimen. Het mag dan niet snel gaan maar er moet wél wat gedaan worden. 

dit moet nog gesorteerd worden


10 opmerkingen:

 1. Super actie Kathinca. Wat kun je een plezier hebben aan opruimen he. Lapjes die je vergeten was en nog ruimte over ook. En dan nog een heleboel scraps waar je iets mee gaat doen. Wat wil een mens nog meer, behalve quilts ervan maken. go go.
  groetjes, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Good to find a bit of fabric you had forgotten about and I hope you enjoy the clean up and start stitching soon!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hope you get some ideas from the other links for some lovely things to make.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Flink hoor!Ben mijn hobbykamer ook aan het opruimen, dat schiet ook niet op..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap hoor, misschien in de kerstvakantie.
  Succes met het laatste beetje.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Good luck! I am slowly working through my own mountain of scraps. Glad to see I'm not the only one! (And your furry helpers are adorable)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, je drukt het wel plastisch uit: 'Concentratieboog van een doperwt en de bewegingssnelheid van een schildpad'. Ik zie het helemaal voor me! Toch is het je al een heel stuk gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Thank you for saying such nice things about my work, I am so glad you are joining us in the scraptastic challenge. I hope to spend some time organizing my scraps better today.

  BeantwoordenVerwijderen