Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

vrijdag 12 december 2014

Scraptastic

Het Nieuwe Speeltje
Het verhaal van dit quilt in wording begint met een bult 2 1/2 inch strips die ik gekregen heb tijdens een logeerpartijtje van een internationaal gezelschap. Alle strips zijn afdankertjes en ongewenst omdat ze lelijk zijn volgens de oorspronkelijke eigenaren. En dus scraps in mijn ogen. Dank je wel zei Kaatje dankbaar. Want Kaatje houdt wel van lelijkerds. Ze verdwenen in de kast. Niet helemaal de bedoeling maar toch gebeurde het.

In oktober kreeg ik een nieuw speeltje. Oftewel een nieuwe naaimachine. En met speeltjes moet gespeeld worden toch? En wat is nu fijner om een nieuwe naaimachine uit te proberen door kilometers te maken zonder na te denken? Ik vind het heerlijk. Flink gas geven en gaan met die banaan.
De stapel 2 1/2 inch strips werden uit de kast opgediept, er werd een leuk effen stofje gekocht in de winkel. Veel te weinig door GROTE REKENFOUT. Terug de kast in voor bijpassende effen stofjes en zowaar een paar gevonden. De gekregen strips werden in stukken gehakt en de solids in 2 1/2 inch strips gesneden. De stukken strips en solids aan elkaar genaaid tot langere strips. Helaas werd ik toen afgeleid door dozen met scraps die gesorteerd en gestreken moesten worden, een ontplofte hobbykamer en zogenaamde niet quilt gerelateerde aangelegenheden die aandacht vereisten (sodeju wat zeg ik dat netjes zeg!)

.

Maar dit weekend tover ik deze bult om tot een heuse top. Beloofd! Deze blogpost link ik bij Scraptastic Friday Tuesday van Leanne van She can Quilt en Nicky van Mrs Sew and Sow.

BONUSFOTO's omdat die katten gewoon héél leuk zijn en grote fans van lapjes en draadjes.
Fanta the Destroyer / Fanta de Sloper
Diva géén dame / Diva not-a-lady7 opmerkingen:

 1. Sodeju, ik vind je lelijkerds best mooi, en ik ben benieuwd wat je er voor quilt van gaat maken. Leuke foto's van je katten trouwens. Groetjes Betty.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het weer werkt goed mee om heel veel kilometers te maken op je nieuwe machientje. Broem broem en gaan met die banaan....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw Kathinca, wat leuk weer een blog van je te lezen. En de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik wel tien minuten. TIEN MINUTEN dus! naar die foto met je nieuwe speeltje heb zitten staren. Mijn lieve ega kwam na 1 minuut al aanzetten met een emmertje om het kwijl op te vangen. Nou, daar ga ik verder maar niet over uitweiden, dat is te onsmakelijk voor woorden. Maar ik zit dus serieus te overwegen om onze plannen voor zonnepanelen maar in de kast te zetten en morgen naar de naaimachinewinkel te rennen, dat snap je zeker wel.
  Maar je bent ons nu wel volgende week een nieuwe blog schuldig he. Beloofd is beloofd. Ik hou gewoon mijn adem in om te kijken wat voor prachtigs jij ons gaat voorschotelen wat jij met dat speeltje gaat bakken.
  Veel jaloerse groetjes van Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Well done on starting a scrap project but are you sure you should be starting something new!? What about all those UFOs!? Looking forward to seeing the top all the same and those cats need to help out a bit more! Thanks for linking up with #scraptastictuesday and sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die 'lelijke' lapjes tover jij met je speeltje wel om in iets moois! Heerlijk werk toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. شركة تنظيف منازل بالخبر

  شركة تنظيف منازل بالخبر شركة المثالية هي افضل شركة تنظيف بالخبر يمكنكم التواصل معها للحصول علي افضل خدمات تنظيف المنازل والشقق والفلل والبيوت والمجالس والكنب والسجاد والموكيت والمفروشات بجودة عالية ومواصفات قياسية حيث تعد شركة تنظيف منازل بالخبر اولي الشركات التي التي تخصصت في مجالل التنظيف بالخبر ولديها خبرة كبيرة وعمالة ماهرة وادوات تنظيف حديثة وطاقم عمالة مدرب علي اعلي مستوى فلا تترددوا في الاتصال بشركة المثالية للتنظيف بالخبر وسوف تحصلون علي افضل الخدمات المنزلية من نظافة ومكافحة حشرات بارخص الاسعار

  BeantwoordenVerwijderen